Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO) Arasında Bölgesel İşbirliği İçin Türkiye’de Bir UNIDO Merkezi Kurulmasına İlişkin Anlaşma” adıyla bilinen belgede önemli bir gelişme yaşandı. Bu anlaşmanın yürürlük süresinin 5 yıl daha uzatılmasına dair karar, bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. 9 Şubat 1999 tarihinde imzalanan orijinal anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNIDO arasında sürdürülen işbirliğinin temellerini atmıştı.
Yayınlanan resmi belgeye göre, 15 Şubat 2025’ten itibaren geçerli olacak şekilde mevcut anlaşmanın yürürlük süresinin 5 yıl daha uzatılması kabul edildi. Bu karar, Türkiye ile UNIDO arasındaki işbirliğinin daha da derinleştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla alındı. Anlaşma çerçevesinde, Türkiye’nin farklı bölgelerinde UNIDO merkezinin faaliyet göstermesi, sanayi ve kalkınma projelerinin desteklenmesi hedefleniyor. Bu merkez, uluslararası standartlarda iş yapma becerilerini geliştirilmesi ve yerel sanayinin uluslararası pazarlarda rekabet edebilmesi için önemli bir araç olacak.
Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü ile olan işbirliği, ekonomik kalkınma ve sanayi alanında önemli katkılar sağlıyor. Bu ortaklık sayesinde, yerel sanayinin gelişimi ve iş gücünün niteliklerinin artırılması hedefleniyor. UNIDO, sanayileşmemiş veya gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir kalkınma ve sanayi projeleri gerçekleştirme konusunda uzmanlaşmış bir organizasyondur. Türkiye’nin bu tür iş birlikleriyle küresel ölçekte rekabet edebilirliğini artırma çabaları da desteklenmekte.
Uzun vadeli hedefleri arasında, Türkiye’nin uluslararası düzeyde sanayi ve ticaretini daha da güçlendirmek yer alıyor. Uzatılan anlaşma ile birlikte, Türk sanayisinin uluslararası standartlara uygun hale gelmesi ve yenilikçi projelerin gerçekleştirilmesi teşvik edilecek. UNIDO’nun sağladığı teknik destek ve rehberlik, Türkiye’nin sanayi dönüşümünde önemli bir rol oynayacak. Bu süreçte, sanayicilere sağlanacak eğitimler ve danışmanlık hizmetleri, Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirmesinde önemli bir araç vazifesi görecektir.
GÜNDEM
15 Ekim 2026SPOR
15 Ekim 2026GÜNDEM
15 Ekim 2026EKONOMİ
15 Ekim 2026SPOR
15 Ekim 2026SPOR
15 Ekim 2026SPOR
15 Ekim 2026
1
2026 Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı: MEB Başvuruları Ne Zaman? Okul Güvenlik Görevlisi Başvuru Şartları ve İŞKUR Ekranı
46777 kez okundu
2
Merkez Bankası Aralık Ayı Faiz Kararını Açıklıyor: 2025-2026 Takvimi
42629 kez okundu
3
Wednesday Yeni Sezon Yayın Tarihi | 2. Sezon Bölümleri ve Son Gelişmeler
38486 kez okundu
4
İhtiyaç Sahiplerine Her Ay Düzenli Ödeme: Şartlar Belli Oldu
22368 kez okundu
5
Altın Yatırımında Kritik Dönem! Gram Altın mı, Ons Altın mı Tercih Edilmeli?
12869 kez okundu